Kategorier
Inredning

En chevronparkett trollar fram ett nytt rum åt dig.

Vill du ha en chevronparkett bör du kontakta en expert på området. Det är inte det lättaste att lägga in en sådan parkett då minsta felsteg kan stå dig dyrt.

En chevronparkett läggs i form av stavar som ett V. Om du slarvar det allra minsta i starten kommer det att straffa sig på slutet, då allt blir skevt och vint. Då har du lagt mycket tid och energi på något i onödan. Du får bryta upp det och lägga om, vilket kan kosta dig en rejäl extra slant.

Eftersom det blir mer och mer populärt att ha ett golv som är chevronparkett kan du som är golvläggare gott ta dig en funderare på om du ska bli expert på området eller ej. Att utbilda dig på att lägga in en chevronparkett kan bli en guldgruva om det inte finns så många som kan det.

Allt går i vågor men det skadar aldrig att man hänger med lite när det gäller en del trender som berör inredning och annat i samma bransch. En parkett i trä är dessutom en sak som är klassisk och den kommer med andra ord aldrig gå ur tiden. Det finns det annat som gör men inte en parkett.

Chevronparkett lägger du in steg för steg

Chevronparkett kan även kallas för fiskbensparkett. Här är alla stavar sågade med exakt samma mått, både när det gäller längd och bredd. Det vill säga sinsemellan. Vid monteringen ser man till att man placerar den ena brädans kortsida mot den andra brädans långsida. Det ska då bilda en helt rät vinkel.

Tittar men efter ser man att en chevronparkett kan liknas vid en pilspets när det gäller den form den är lagd i. Eftersom man ser till att såga stavarna i fyrtiofem graders vinkel uppstår denna finurliga form. Det förklarar även varför det kan bli sjusärdeles skevt om man börjar aldrig så lite fel.

En klassisk ekparkett som är lagd efter alla de regler som finns för parkettläggning kommer att förtrolla sin omgivning med sin skönhet. Det kan därför löna sig väl att anlita någon som vet hur man går tillväga istället för att försöka ge sig på jobbet själv och misslyckas kapitalt.

Läs mer om Chevronparkett på webbsida: parwood.se