Kategorier
Markiser

Sätt upp markiser för att få skugga i Stockholm

I Stockholm finns det många som sätter upp markiser för att få skugga och svalka under sommaren. Markiserna gör att man får en svalare temperatur inomhus.

Många vill ha svalka och skugga på sommaren när solens strålar värmer. Det är få personer som uppskattar att gå omkring svettiga och se helt rödmosiga ut. Därför letar man gärna efter skugga på olika sätt. Det kan vara att hitta ett träd som skuggar eller bara att vara inomhus. Många gånger går dock temperaturen upp även inomhus då solen lyser på fönstren.

Ett sätt att få lite svalare inomhus är att sätta upp solskydd även vid fönstren. Då kommer man inte att ha solen gassande rakt emot rutan. På så sätt kan man få det lite svalare även inomhus. Det kommer även att bli ekonomiskt med solskydd vid fönstren då man redan där kan sänka temperaturen med ett par grader. Det gör att man kanske inte behöver ha igång kylsystem och fläktar på samma sätt.

Markiser ger skugga och svalka

Många tänker att det räcker med gardiner och persienner för att stänga solen ute. Det kan givetvis också hjälpa till, men med markiser blir det ännu bättre. Med lite distans mellan markis och fönster får man också luft som cirkulerar under markisen. Det svalkar ytterligare något och gör inomhustemperaturen lite mer behaglig.

En del är oroliga att markisen inte ska smälta in i färgerna som bostaden har. Då kan det vara roligt att veta att det finns ett stort utbud av olika markistyger att välja mellan. Det finns både olika färger och olika mönster så alla kan hitta något. Det man kan fundera utöver färg och mönster är om man vill ha en manuell eller motordriven markis. När man gjort sina val och markisen är uppe kommer man snart att märka temperaturskillnaden och njuta av skuggan.